Weet wat je eet
De rode draad die door Weet wat je eet is geweven laat zien hoe oudste kennis over voeding en leefstijl wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen. Het zijn twee belangrijke bronnen waaruit we veel te weinig putten, terwijl we tegelijk verbaasd zijn dat zo veel mensen dik en ziek worden. Het kan anders en in dit boek van onafhankelijk journalist Daan de Wit lees je hoe.
Experts en gewone lezers zijn al jarenlang razend enthousiast over Weet wat je eet. In begrijpelijke taal wordt duidelijk hoe het precies zit met gezonde en ongezonde vetten, hoe je lekker en gezond kunt eten, maar bijvoorbeeld ook dat het gebit voeding nodig heeft en hoe je dat het beste kan aanpakken.
Het enthousiasme van de experts (zoals de hoogleraar Voeding van Wageningen universiteit) is goed te begrijpen omdat alles in het boek gedegen is onderbouwd. Maar ook niet professionele lezers zijn erg positief. Zij begrijpen dankzij Weet wat je eet veel beter hoe het kan dat de ene soort voeding, vaak actief gepromoot door de overheid, je gezondheid tegenwerkt, terwijl andere voeding ook echt voedt.
Zodra je weet wat je eet ontstaat de motivatie om jezelf niet meer tegen te werken, maar mee te veren met de natuur. Met dit boek in de hand eet je lekker, misschien nog wel lekkerder dan eerst (gezonde, smaakvolle vetten mogen weer) en blijf je gezond tot op hoge leeftijd.
Door een druk op onderstaande blauwe knop ben je zometeen al in bezit van de e-versie van het boek en kun je vervolgens direct beginnen met lezen.